SON DAKİKA
hava
Google News

Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Müzikli Yemek ve Çağrıştırdığı

Son Güncelleme :

2020-12-23 14:48:19

/ 1022 kez okundu.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi arasında gerçekleşen yemekli görüşmede medyaya sızan Arapça şarkı ve Kerkük türküsü eşliğindeki yemekli görüntüyü izlerken ister istemez söz konusu “Siyah Gözlerin Sahibesi’(ام العيون السود ) şarkısı ile ismi adeta özdeşleşmiş olan rahmetli Nazım el Gazali (ناظم الغزالي) ve şarkının güftekârı Firas Semir (فراس سمير ) gözümüzün önünde canlandı.

Bilindiği üzere daha önceden ‘Ejder meyveli smoothie’ üzerinden Sayın Erdoğan’a göndermede bulunuluyordu. Buradaki durum ise tamamen farklıdır. Burada Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi onuruna verilen yemek devlet geleneğinin ve uluslararası diplomasi ağırlama kurallarının gereğidir.

Bunun CHP Grup Başkanvekili Engin Altay tarafından TBMM kürsüsünden dile getirilmesi siyasi nezaket kurallarıyla örtüşmeyen bir durumdur.

Yemeğin müzikli olup olmaması ise tamamen farklı bir durum ortaya koymaktadır.Burada savaş yorgunu Irak'ın ve ekonomik sıkıntılar ve dış borç sarmalıyla cebelleşmekte olan Türkiye'nin çok zor bir süreçten geçmekte oldukları bir süreçte, salgın Covid-19 virüsünün olumsuz etkileri de dikkate alınarak yemek programının müzikli olmaması pekala her iki tarafça da tercih edilebilirdi.

Bizim asıl üzerinde durmak istediğimiz konu ise tamamen farklıdır. Burada asıl bir siyasetçi olarak gözümüzden kaçmayan bir hususu dile getirmeyi uygun gördük.

Sosyal medyaya servis edilen Arapça şarkıda, sanatçı en can alıcı kısmı seslendirirken cep telefonuyla kayıt altına alınan kısımda şarkıda yer alan ; ‘Kendisine hizmet etmemi arzu ederse, onun için devleti ve saltanatı terk etmeye hazırım.’

( واعوف السلطنه ولعوف الدوله لو تحب خادم خادمها انا)

sözü dikkatimizden kaçmamıştır.

Bu şarkı sözleri eşliğinde külliyede Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi yemeklerini yerken, özellikle mana yüklü bu şarkının seslendirilmesi dikkat çekici olsa gerek.

Şarkının tam metni ام العيون السود ماجوزن انا خدك القيمر انا اتريق منه لابسه الفستان وقالت لي انا حلوه مشيتها دتمشي برهدنه لو تحب خادم خادمها انا ولعوف الدوله واعوف السلطنه واقفه بالباب تصرخ يالطيف لاني مجنونه ولا عقلي خفيف من ورى التنور تناوشني الرغيف يا رغيف الحلوه يكفيني سنه لون خمري لا سمار ولا بياض مثل تام واشرف ع الرياض باللما تحي وتقتل باللحاظ بغنج تحكي وترد بعنونه طالعه بفستانها الوردي الجميل وانزوت حين اسفرت شمس الاصيل غصن قدها من تهب نسمه يميل حلوه مشيتها بتأني ورهدنه اقحوانه ابتلت بقطر الندى تبسمت بسمه طروبه وفاتنه

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.