Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 17-23 Ağustos tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerde narkotik ve kaçakçılık suçlarıyla mücadele kapsamında operasyonlar düzenlendi.

​Narkotik suçlarla mücadele ekiplerince yapılan aramalarda 2,45 gram kokain, 1,59 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 3,24 gram sentetik kannabinoid hammaddesi, 0,70 gram metamfetamin ve 2 adet bong aparatı ele geçirildi.

​Kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesine yönelik çalışmalarda ise piyasa değeri yaklaşık 5 milyon lira olan 69 bin 800 adet kaçak sigara, 450 paket elektronik sigara tütünü, 215 adet elektronik sigara ve 49 adet cep telefonuna el konuldu.

​Habur Kara Hudut Kapısı'nda 21 Şüpheli Yakalandı

​Öte yandan, Habur Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalarda; asayiş suçlarından 6, kaçakçılık suçlarından 8, terör örgütü üyeliğinden 2, siber suçlardan 1, illegal giriş-çıkış teşebbüsünden 1 ve sahte seyahat belgesi düzenlemekten 2 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar sırasında kayıp olarak aranan 1 kişi de bulundu.

​Yakalanan toplam 21 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

​Açıklamada, kaçakçılık ve suçlarla mücadele kapsamındaki operasyonların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.