SON DAKİKA
hava
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 22 yıllık zorlu mücadelenin heba edilmesine izin vermeyiz

Seçim sonuçlarını değerlendirmek için kurmaylarını toplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sandıktan gerekli derslerin çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Son Güncelleme :

2024-04-04 01:01:55

/ 127 kez okundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 22 yıllık zorlu mücadelenin heba edilmesine izin vermeyiz

31 Mart yerel seçim maratonu sona erdi.

CHP'nin birinci parti olduğu seçimde AK Partii kurulduğu günden bu yana ilk kez ikinci parti seçildi.

Hal böyle olunca 'Vatandaşlarımızdan gerekli mesajı aldık.' diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisini ayağa kaldırmak için kolları sıvadı.

Sonuçların ardından kurmaylarını topladı: Yerel seçim masaya yatırıldı

Bu kapsamda dün Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) topladı.

Toplantıda AK Parti'nin ana gündem maddesi, yerel seçim sonuçları oldu.

MYK'da, yerel seçimlere ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunum yapılmasının ardından sandıktan çıkan tablo masaya yatırıldı.

AK Parti'nin oy oranındaki gerilemeye dikkat çeken Erdoğan, Cumhur İttifakı'ndaki oy düşmesini de es geçmedi.

Yaşanan oy kaybına vurgu yaptı

Partinin ciddi bir oy kaybı yaşadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bunun temel sebebinin ise 10 ay önce AK Parti’ye oy veren seçmenlerin bu sefer sandığa gitmemesi olduğuna işaret ettiği öğrenildi.

AK Parti seçmeninin sandığa gitmemesinin hem teşkilattan hem genel merkezden hem de adaylardan kaynaklandığını da söyleyen Erdoğan'ın, konuyla ilgili gerekli adımları atacağı bilgisi paylaşıldı.

Sebepleri sıraladı

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayat pahalılığı, Kovid-19 salgınıyla başlayan, Rusya-Ukrayna savaşıyla daha da derinleşen enflasyon baskısını, sandığa küsme sebepleri arasında sıraladığı da öğrenildi

Gerekli öz eleştirinin yapılacağını sık sık vurgulayan Erdoğan'ın, “Son 22 yılda tam 17 kez sandıkları bizim için patlatan milletimizin, 31 Mart’ta bizi CHP’nin arkasına niçin ittiğini çok iyi analiz etmeliyiz.” değerlendirmesinde bulunduğu öğrenildi.

"Hatayı, kusuru, yanlışı millette aramak, bizim geleneğimizde asla yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ortada sadece bir oy kaybının değil, kan ve ruh kaybının olduğunu da söylediği bildirildi.

Erdoğan'ın ayrıca, “Hatayı, kusuru, yanlışı millette aramak, bizim geleneğimizde asla yoktur. Biz siyasi hayatımızın hiçbir döneminde böyle bir yola başvurmadık, şimdi de başvurmayacağız. Açık söylüyorum; şahsım dâhil bu masanın etrafında oturan hiçbir arkadaşım, 31 Mart seçim sonuçlarının sorumluluğundan kaçamaz. Başkalarını hesaba çekmeden önce kendimizi hesaba çekeceğiz. İğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırmanızı istiyorum.” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Kim olursa olsun hiç kimsenin 22 yıllık birikimi, 22 senelik zorlu bir mücadeleyi heba ve heder etmesine izin veremeyiz"

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:

Ya hatalarımızı görerek kendimizi toparlarız ya da güneşi gören buz misali erimeye devam ederiz. Ya başından sonuna kadar işimizi dört dörtlük yaparız ya da çok daha ağır bedeller ödemekten kurtulamayız. Ya milletimizle olan gönül köprülerimizi yeniden güçlendiririz ya da eleştirdiğimiz partilere benzemekten kendimizi alıkoyamayız. Kim olursa olsun hiç kimsenin 22 yıllık birikimi, 22 senelik zorlu bir mücadeleyi heba ve heder etmesine izin veremeyiz, buna müsaade etmeyeceğiz.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

FACEBOOK