SON DAKİKA
hava
Google News

Çocukları PKK tarafından dağa götürülen idil'li Anneden PKK'ya tepki

Şırnak'ta PKK'ya karşı "Edi Bese" (Artık Yeter) yürüyüşüne katılan çocukları dağa götürülen kadınlar, terörün bitmesini ve evlatlarına kavuşmak istediklerini belirtti.

Son Güncelleme :

2020-09-14 15:06:48

/ 396 kez okundu.
Çocukları PKK tarafından dağa götürülen idil'li Anneden PKK'ya tepki

Şehir merkezinde düzenlenen yürüyüşün ardından gazetecilere açıklamada bulunan Hamdiye Aslan, oğlu Doğan Aslan'ın 14 yaşında dağa götürüldüğünü belirterek, örgütün adeta yüreğini bedeninden kopardığını ifade etti.


"Yüreğime ve evime ateş düşürdüler." diyen Aslan, şunları kaydetti:


"Daha oğlum toydu, bir şey bilmiyordu, ne hakları vardı evladımı bizden kopardılar. Ben daha yavruma doymadan benden kopardılar, bu 5 yıldır sesini bile duymadım. Oğlumu bana versinler 14 yaşında biri silahtan ne anlar? Bugün kadınlar olarak bu kanın durması, artık anaların ağlamaması için sesimizi duyurmak adına yürüyüşe destek verdik. Artık polis, asker, sivil ölmesin, bu kan dursun istiyoruz. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Bunu haykırmak için buradayız."


Oğlunu çapa yaparak zor şartlarda büyüttüğünü dile getiren Aslan, üzüntüden guatr hastası olduğunu söyledi.Çocuklarının dağa götürülmesinde HDP'nin sorumluluğu olduğunu dile getiren Aslan, "HDP PKK'nin sivil elemanıdır. Bunlar bizim aramızda parti olarak onlara hizmet ediyor benim çocuklarım gibi çocukları dağa götürüp onlara teslim ediyor" ifadelerini kullandı.Emine Üstek da oğlu Metin Üstek'in 6 yıl önce dağa kaçırıldığını bugün yaptıkları yürüyüşle artık anaların gözyaşlarının dindirmek istediklerini belirtti."Artık benim gibi analar ağlamasın, çocuklar dağa kaçırılmasın, kimse ölmesin istiyoruz." diyen Üstek, PKK'nın elini çocukların üzerinden çekmesi gerektiğini belirtti. Annelerden Sekine Kartal da oğlu Veysi Kartal'ın 5 yıl önce İdil'de yaşanan çukur barikat döneminde mahalleden alınarak dağa kaçırıldığını, o günden bu yana evlerinde huzur kalmadığını söyledi.Diyarbakır'da HDP binası önünde oturma eylemi yapan annelere de destek verdiğini aktaran Kartal, "Sağlık sorunlarım nedeniyle onlardan ayrılmak zorunda kaldım. Onları buradan selamlıyorum ve yanlarında olduğumu söylüyorum. Çocuklarımızın bizlere verilmesini istiyoruz." diye konuştu.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

FACEBOOK