SON DAKİKA
hava
Google News

Batman'da bir genç kan davası nedeniyle öldürüldü

Otogarda meydana gelen olayın korkunç görüntüleri ortaya çıkarken, cinayetin ardından 2 kişi tutuklandı. Bu arada olaya müdahalede yetersiz kalan polisler açığa alındı.

Son Güncelleme :

2019-09-03 13:58:34

/ 894 kez okundu.
Batman'da bir genç kan davası nedeniyle öldürüldü

Batman Şehirlerarası Otogar'da yaşanan kan davası cinayetinin görüntüleri ortaya çıktı.

KAN DAVASINA DÖNÜŞTÜ

20 yaşındaki Suat Yüksekbağ’ın ağabeyi geçtiğimiz yıl Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Ziyaret beldesinde bir cinayet işledi ve bu nedenle cezaevine konuldu. İddiaya göre; öldürülen şahsın ailesi cinayeti kan davasına döndürdü ve intikam peşine düştü.

OTOGARDA PUSU KURDULAR

Suat Yüksekbağ’ın 15 gün önce askerden geldiğini ve babasının yanına mevsimlik işçi olarak çalışmaya gideceğini haber alan R.K. ve A.K. kardeşler, öldürülen ağabeylerinin intikamını almak için Batman otogarında pusu kurdu. Yüksekbağ’ı otogarda gören R.K. ve A.K. kardeşler, korkunç cinayeti işlemek için harekete geçti. Yaşanılan kovalamaca sonucu otogar içinde talihsiz genci yakalayan R.K. ve A.K. kardeşlerden biri, Suat Yüksekbağ’ı defalarca bıçakladı.
BAŞINDA ÖLMESİNİ BEKLEDİ

Kavga sırasında büyük bir kargaşa yaşanırken; Yüksekbağ’ı bıçaklayan kardeşlerden biri, soğuk kanlılıkla başında bekleyip çevredekileri yaralı gence yaklaştırmadı. Kanlar içindeki gencin başında bekleyen ve can çekişmesini seyreden katil zanlısı uzun süre direndi.

KURTARILAMADI

Sonrasında katil zanlısının yanına gelen sivil giyimli bir kişi, elindeki bıçak ve sopayı alarak zanlıyı polise teslim etti. Ağır yaralanan talihsiz genç ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

SİİRT'TE DEFNEDİLDİ

Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından cenazesi alınan Suat Yüksekbağ, memleketi Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Atabağı beldesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

POLİS MEMURLARI AÇIĞA ALINDI

Öte yandan Batman Valiliği, olaya müdahalede yetersiz kalan polis memurları hakkında idari soruşturma başlattı. Soruşturması tamamlanan polisler açığa alındı.

KATİL ZANLILARI TUTUKLANDI

Bu arada bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren kardeşler ise tutuklandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde:
"Bazı haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar üzerine Batman Şehirler Arası Otogarda meydana gelen olay ile ilgili açıklama gereği duyulmuştur. 28.08.2019 Çarşamba günü saat 15:15 sıralarında İlimiz Şehirler Arası Otobüs Terminali içerisinde kavga olduğu, kavgada kesici alet kullanıldığı ve kavgadan dolayı yaralı bir şahsın olduğu yönünde İlimiz Emniyet Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine olay yerine saat 15:19 da Emniyet Müdürlüğü ekipleri intikal etmiştir. Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından olay yerinde bir yaralı şahıs ve olayı gerçekleştiren şüpheli şahısın olay yerinde olduğunu görmeleri üzerine, şüpheli şahıs suç aleti ile birlikte yakalanmış olup, yaralı şahıs ise ambulans ile en yakın hastaneye sevk ettirilmiştir. Konu ile ilgili olaya ilk müdahalede bulunan polis memurları hakkında olaya müdahaleleri yönünden olay günü idari yönden soruşturma başlatılmış olup, Adli Tahkikat sonucu olayı gerçekleştiren R.K ve suça sürüklenen Çocuk A.K isimli şüpheli şahıslar tutuklanmıştır."

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

FACEBOOK