SON DAKİKA
hava
Google News

İdil Eğitim Bir Sen 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Okul Müdürleri Toplantısı Yaptı

İdil Eğitim Bir Sen 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Okul Müdürleri Toplantısı Yaptı

Son Güncelleme :

2018-09-09 13:12:37

/ 1215 kez okundu.
İdil Eğitim Bir Sen 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı  Okul Müdürleri Toplantısı Yaptı

İdil Eğitim Bir-Sen Temsilciliği Bir Cafede. 2018-2019 eğitim öğretim yılı sene başı okul müdürleri toplantısı yaptı. Toplantıya Şırnak Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Şırnak Eğitim Bir- Sen başkanı Abdullah Çatı, idil ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirin Arslan, Şırnak Büro Memursen il başkanı Mehmet Akdeniz, Cizre Milli Eğitim müdürü Şahan ike ve Eğitim Bir-Sen idil Temsilcisi Mehmet Selim Tepe Katıldı.

 

Eğitim Bir-Sen idil Temsilcisi Mehmet Selim Tepe Yaptığı Açıklamada  2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Okul Müdürleri Toplantısı şube yönetimine ve yoğun katılımlarından dolayı tüm okul müdürlerine teşekkür ettiklerini belirttiler.

İdil Eğitim Bir Sen ilçe Temsilcisi Mehmet Selim Tepe, Türkiye genelinde Eğitim-Bir-Sen örgütlenmesinin önemine dikkat çektiği açıklamasında tüm sendikal mücadele içerisindekilerin yaptıkları işin ne denli önemli olduğunun farkında olmaları tavsiyesinde bulundu. Bu mücadeleyi sürdürmenin tek şartı verilecek örgütlü mücadeleye bağlıdır. Güç birliği yapmak zorundayız. Her biriniz verdiğimiz mücadelenin farkında olmalısınız. Sendikada her bir üyelik çok büyük önem taşır. Bir üye fazla olan sendika yetkilidir. Onun için bir üyenin bile büyük önemi vardır. dedi.

Yetim Gülerse Dünya Güler:

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var projesinin önemine de değinen Tepe; Ülkemizdeki tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, özel okul ve Kur’an kursu öğrencilerinin katılabildiği bu kampanyayla bir sınıftaki öğrenciler her ay harçlıklarından biriktirdikleri 100 lira ile yetim kalmış bir çocuğun ihtiyaçlarını yıl boyunca karşılayabiliyor.

2013 yılında başlayan ve Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim-Bir-Sen ve Diyanet İşleri Başkanlığının destek verdiği kampanya vesilesiyle 8 bin 81 kurumdaki 1 milyondan fazla iyiliksever öğrenci, 2018 itibariyle Türkiye ve dünya genelinde 20 binden fazla yetim çocuğun bakımını üstlendi. ifadesini kullandı.

Her sınıfın kendi akranı olan bir yetimin ihtiyaçlarını karşıladığı bu kampanya ile dünyanın farklı noktalarına “iyilik köprüleri" kuruluyor. Köprünün bir ucunda yer alan yetim çocuklar bu sayede dışarıdaki tüm tehlikelerden korunarak insani bir yaşam sürme fırsatı bulurken diğer ucundaki yardımsever öğrenciler ise paylaşmayı, bilinçli ve duyarlı olmayı öğreniyor. dedi.

Şırnak Eğitim Bir- Sen Başkanı Abdullah Çatı Yaptığı Açıklamada “Eğitim – öğretim faaliyetlerinin başarılı bir şekilde yürütülmesinin olmazsa olmazı öğretmen unsurudur. Bunun içindir ki bireysel çabalardan çok, katılımcı çabaların başarılı olma şansı büyüktür. Öğretmenler Kurulu toplantıları ve bu toplantılardan alınan kararlar biz öğretmenlerin ufuklarını açan, öğretmenler arası ilişkileri perçinleyen, eğitim – öğretimde birlik ve beraberliği artırıp gerekli koordinasyonu sağlayan yol haritamızdır. Bu toplantımızda yıl içerisinde aksak gördüğümüz yanları ve bunlara karşı almış aldığınız önlemleri, sonuç aldığınız iyi örnekleri paylaşırsanız çalışmalarımızın daha verimli olacağı kanaatindeyim” dedi. 2018 / 2019 Eğitim – Öğretim yılının okulumuza ve eğitim camiasına hayırlara vesile olmasını dileyip, öğretmen arkadaşlara başarılar diledi.

İdil Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirin Arslan Yaptığı Açıklamada., “Bizler okullarımızı sadece fiziki açıdan değil; sosyal, kültürel ve akademik başarı açıdan da en üst seviyeye getirmek istiyoruz, bu nedenle öğrencilerimizin akademik, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal girişimlerini desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

FACEBOOK