SON DAKİKA
hava
Google News

AKSOY: BATMAN SAHİPSİZ DEĞİLDİR

Kaldırımları işgal eden esnafa seslenen Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy: “Avrupa’da dünyaya mal olmuş birçok şehir, Batman kadar bir nüfusa sahip. Artık bir kasaba, köy değiliz ve Batman sahipsizde değildir” dedi.

Son Güncelleme :

2018-02-07 20:09:05

/ 745 kez okundu.
AKSOY: BATMAN SAHİPSİZ DEĞİLDİR

Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy başkanlığında, ‘Kaldırım İşgalleri’ ile ilgili basın açıklaması yapıldı. Belediye Meclis Salonunda yapılan basın toplantısına, Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. H. Murat Şahin, Zabıta Müdürü, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ile kentte görev yapan basın mensupları katıldı. Belediye Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, Batman merkezde kaldırım işgalleri ile ilgili yapılan periyodik kontrollerde uygulamalara riayet etmeyen 245 esnafa tespit tutanağı (uyarı) düzenlenmesine rağmen kaldırımların işgaline devam edildiğinin altı çizildi.


“KASABA, KÖY DEĞİLİZ”
Bundan böyle herhangi bir uyarıya gerek kalmaksızın kaldırımları işgal edenlere karşı cezai işlem başlatılacağını kaydeden Aksoy, “Kentimizin önemli meselelerinden bir tanesi, halkımızın şikayetine konu olan ve kentin çağdaş kent olma özelliğini zedeleyen kaldırım işgaliyle alakalı köklü çözüm bulmak için çalışmalara başladık. Fakat bugüne kadar tüm ikazlarımıza rağmen ne yazık ki esnafımızın bir takım alışkanlıklarını terk etmemesinden dolayı, tam anlamıyla bir başarı sağlayamadık. Batman 400 bin nüfuslu bir şehir. Avrupa’da dünyaya mal olmuş birçok şehir Batman kadar bir nüfusa sahip. Dolayısıyla artık biz bir kasaba, köy değiliz. Burada yaşayan hemşerilerimize kentsel yaşamın standartlarını sağlamak zorundayız. Kentte yaşıyorum diyip, kamu haklarını hiçe saymak, kamuya ait alanları işgal etmek doğru ve yasal şeyler değildir. Kaldırım işgali sorununu tamamıyla ve kalıcı olarak çözmek niyetindeyiz. Artık Batman, kentine yakışır bir görünüm kazanmayı hak ediyor. Vatandaşlarımızın yolda yürüme özgürlüğünü kimse kısıtlamasın” dedi.
Aksoy, bu saatten itibaren kim olursa olsun kamu düzenine uymamak konusunda bir ayrıcalığı, özgürlüğünün olmadığını sözlerine ekledi. Yusuf UYANIK

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

FACEBOOK