Şırnak Üniversitesi bünyesinde bir Tıp Fakültesi kurulması için resmi süreç ve girişimler resmen başlatıldı.
Şehrin sağlık altyapısını devrim niteliğinde değiştirmesi beklenen bu gelişme, bölge halkı arasında büyük bir heyecan yarattı.
Konuyla ilgili müjdeyi AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar verdi. Fakültenin kuruluşu için Ankara’da yoğun bir diplomasi trafiği yürüten Tatar, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar ile bir araya gelerek resmi talepleri ilettiğini belirtti.
Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Tatar, şu ifadeleri kullandı:
“Şehrimiz ve bölgemiz adına vizyon projelerimizden biri olan Tıp Fakültesi için gerekli girişimlere başladık. YÖK Başkanımız ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede taleplerimizi ileterek sürecin startını verdik. Bu adımın Şırnak’ımıza hayırlı olmasını diliyorum.”
Sağlıkta Yeni Bir Dönem Başlıyor
Şırnak Üniversitesi bünyesinde hayata geçirilmesi planlanan Tıp Fakültesi, sadece akademik bir birim olmanın ötesinde, şehir için stratejik bir öneme sahip. Fakültenin kurulmasıyla birlikte şu kazanımların elde edilmesi hedefleniyor:
Güçlü Sağlık Altyapısı: Üniversite hastanesi ile birlikte modern sağlık donanımları şehre kazandırılacak.
Hekim Kadrosu: Bölgede yetişecek yeni hekimler sayesinde uzman doktor ihtiyacı yerinden karşılanacak.
Hizmete Kolay Erişim: Şırnaklı vatandaşların çevre illere gitmesine gerek kalmadan, ileri derecedeki sağlık hizmetlerine kendi şehirlerinde ulaşması sağlanacak.
Bölge Ekonomisine ve Eğitimine Katkı
Tıp Fakültesi’nin kurulması, Şırnak Üniversitesi’nin akademik prestijini artırırken, şehre gelecek akademisyen ve öğrencilerle birlikte yerel ekonomiye de canlılık katacak. Şırnak’ın bir "sağlık üssü" olma yolundaki bu dev adımı, bölgedeki sosyal kalkınmayı da hızlandıracak.
Sürecin önümüzdeki günlerde YÖK ve ilgili bakanlıklar nezdindeki teknik detaylarla devam etmesi bekleniyor.
Şırnak İçin Tarihi Adım: Tıp Fakültesi İçin Düğmeye Basıldı!
Şırnak’ın sağlık geleceğini şekillendirecek müjdeli haber geldi.
YORUMLAR