Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu da hazır bulundu

Bakan Yardımcısı Yılmaz ve Vali Ekici, sempozyum hazırlıkları ve etkinliğin organizasyon süreci hakkında görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede, sempozyumun bölgedeki eğitim, kültür ve bilimsel çalışmaların tanıtılmasına katkısı ve öğrenciler ile akademisyenlerin katılımının önemi ele alındı.

Nazif Yılmaz, sempozyum kapsamında düzenlenecek programların kaliteli ve verimli şekilde gerçekleştirilmesi için yürütülen çalışmaları yakından takip ettiğini belirtti. Vali Birol Ekici ise, etkinliğin Şırnak’ın kültürel ve bilimsel mirasının tanıtımı açısından taşıdığı önemi vurguladı.

Sempozyumun Cuma günü resmi açılış töreni ile başlayacağı, ulusal ve uluslararası düzeyde bilim insanları, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşeceği kaydedildi.