SON DAKİKA
hava
Google News

İdil’e Değer Katan Bir Dernek: GİİAD Genç İdilli iş Adamları Derneği.

2023 yılında kurulan ve kurulduğu ilk günden bu yana sanayici ve iş adamlarının buluşma noktası olan genç İdilli iş Adamları Derneği (GİİAD ilçemizin – Şırnak'ın aktif ve önemli derneklerinden biri.

Son Güncelleme :

2024-02-21 00:21:53

/ 324 kez okundu.
İdil’e Değer Katan Bir Dernek: GİİAD Genç İdilli iş Adamları Derneği.

GİİAD; sosyal sorumluluk projeleriyle, yardım çalışmalarıyla, ticari faaliyetleriyle ve kültür sanat etkinlikleriyle adından söz ettiriyor. İlçemizin marka değerini yükseltmeye devam eden GİİAD ’ın yönetim kurulu başkanlığını çalışkanlığı ile tanınan Şehreza Kartal yapıyor.

Bu haberimizde GİİAD hakkında tüm detaylara yer verdik. İşte, GİİAD ’ın kuruluş amacı, misyonu, vizyonu, yönetim kurulu ve etkinliklerine dair her şey…

GİİAD HAKKINDA
GİİAD ( Genç İdilli iş Adamları Derneği) 2023 yılında idilli Genç sanayici ve iş adamlarının bir araya gelerek kurdukları bir sivil toplum kuruluşudur.

Kuruluşta 30 üyesi olan GİİAD, genç İdilli iş Adamlarının yoğun ilgisi ile üye sayısını 2023 yılı sonu itibarıyla 191’e çıkardı. Kuruluşundan itibaren yoğun bir çalışma içine giren dernek, 2023 yılında, Genç İdilli iş Adamları Derneği’ni hayata geçirdi. Böylece genç iş adamlarını yarınlara hazırlayacak bir ortam sağladı.

Bir taraftan üyelerine yönelik çalışmaları, diğer taraftan üstlenmiş olduğu sosyal sorumluluk çerçevesinde idil ile ilgili projeleri hayata geçiren GİİAD, 2023 yılında derneğe ait yeni hizmet binasını faaliyete açtı.

GİİAD'ın KURULUŞ AMACI NEDİR?
Ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak.
Bölge halkına yönelik olarak ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan sosyal sorumluluk projeleri içinde yer almak. Bölgesel ve sektörel potansiyellerin en iyi şekilde değerlendirilmesi için faaliyetler yürütmek.
 

Sivil toplumun kurumsallaşmasını ve özel girişimciliği yaygınlaştırmak.
Sanayici ve iş adamlarının sorunlarına sahip çıkarak toplumdaki öncü ve girişimci niteliklerini geliştirmek.
Bölgemizde ve İdil’imizde bulunan sanayici ve iş adamlarımızı bir araya getirerek, birbirleri ile tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak.
 

DERNEĞİN ÇALIŞMA KONULARI VE BİÇİMLERİ
 

Derneğin faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi için inceleme ve araştırmalar yapmak.
Kurs, seminer, konferans ve panel gibi eğitim çalışmaları düzenlemek.
Amacın gerçekleştirilmesi için gerekli olan her türlü bilgi, belge, doküman ve yayınları temin etmek, dokümantasyon merkezi oluşturmak, çalışmalarını duyurmak için amaçları doğrultusunda gazete, dergi, kitap gibi yayınlar ile üyelerine dağıtmak üzere çalışma ve bilgilendirme bültenleri çıkarmak.
Gerekli izinler alınmak şartıyla yardım toplama faaliyetlerinde bulunmak, yurt içinden ve yurt dışından bağış kabul etmek.
Üyelerinin yararlanmaları ve boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için lokal açmak, sosyal ve kültürel tesisler kurmak, bunları tefriş etmek, organizasyonlar gerçekleştirmek.
Üyeleri arasında beşeri münasebetlerin geliştirilmesi ve devam ettirilmesi için yemekli toplantılar, konser, tiyatro, sergi, spor, gezi ve etkinlikler vb. düzenlemek veya üyelerinin bu tür etkinliklerden yararlanmalarını sağlamak.
 

Üniversiteler, resmi kuruluşlar, belediyeler ve özel kuruluşlar ile işbirliği içinde bulunmak, ortak organizasyonlar gerçekleştirmek.
Eğitim ve öğretim faaliyetleri ile ilgili çalışmalara destek vermek, bölge halkına yönelik yardım çalışmalarında bulunmak.
Uluslararası faaliyette bulunmak, yurt dışındaki dernek veya kuruluşlara üye olmak ve bu kuruluşlarla proje bazında ortak çalışmalar yapmak veya yardımlaşmak.
Bölgesel şirketlerin rekabet gücünü artırıcı çalışmalar yapmak.Dernek üyelerinin yiyecek, giyecek gibi zaruri ihtiyaç maddelerini ve diğer mal ve hizmetlerle kısa vadeli kredi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sandık kurmak.
 

GİİAD'ın VİZYONU NEDİR?
 

Türkiye’nin ve idil’in, ekonomik ve sosyal gelişimine üyeleri ile beraber katkıda bulunarak, uluslararası standartları yakalayacak faaliyetleri planlamak, organize etmek ve iş dünyasında etkin bir sivil toplum kuruluşu olmak. #idilgazetesi Ailesi Olarak Dernek Başkanımız Şehraza Kartal ve yönetim kurulunu tebrik eder, Başarıların devamını dileriz.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

FACEBOOK