SON DAKİKA
hava
Google News

Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak deprem soruşturması kapsamında tutuklandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Belediye Başkanı Ökkeş Kavak yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandığı öğrenildi.

Son Güncelleme :

2023-02-27 23:24:23

/ 180 kez okundu.
Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak deprem soruşturması kapsamında tutuklandı

11 ili vuran Kahramanmaraş merkezli depremler, büyük yıkımlara yol açtı.

44 bini aşkın canın gittiği afette, çok sayıda vatandaş da yaralı kurtuldu.

Bölgede çalışmalar devam ederken, yıkılan binalara ilişkin de incelemeler başlatıldı.

Bu süreçte birçok binadaki ihmalkarlıklar gözler önüne serildi.

Başlatılan soruşturma kapsamında birçok kişi gözaltına alınarak tutuklanırken, aranan isimler de tek tek yakalanıyor.

Önemli bir gelişme yaşandı

Depremlerden etkilenen ve ilçenin tamamının yıkılmasına karar verilen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde önemli bir gelişme yaşandı.

Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak gözaltına alındı

Belediye başkanı hakkında gözaltı kararı verildi

İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığınca ilçede depremlerde yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak hakkında gözaltı kararı verildi.

İşlemleri tamamlandı

Talimatın ardından polislerce gözaltına alınan Ökkeş Kavak'ın adliyedeki işlemleri tamamlandı.

Tutuklandı

İnşaat aşamasında belediyenin yapması gereken denetimleri gerçekleştirmediği öne sürülen Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak deprem soruşturması kapsamında tutuklandı

İfadesi ortaya çıktı

Soruşturma çerçevesinde tutuklanan Ökkeş Kavak ilk ifadesinde çok sayıda akrabasını kaybettiğini ve eskiden müteahhitlik yaptığını ancak başkan olduktan sonra şirketi kardeşine devrettiğini söyledi.

Meclis üyesi de tutuklanmıştı

Nurdağı'nda onlarca kişinin yaşamını yitirdiği site ve apartmanların müteahhitliğini yapan, aynı zamanda Nurdağı Belediye Meclis üyesi ve İmar Komisyonu'nda görevli Yunus Kaya, perşembe günü Mersin'de yakalandıktan sonra tutuklandı.

Yunus Kaya'nın, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın kardeşine ait inşaat şirketiyle ortak projeler yaptığı belirlendi.

"Başkan olunca şirketi kardeşime devrettim"

Çöken binaların müteahhidi olan Yunus Kaya ile ortaklığı ve inşaat aşamasında belediyenin yapması gereken denetimleri gerçekleştirmediği öne sürülen Ökkeş Kavak'ın, ilk ifadesinde, deprem felaketinde çok sayıda yakınını kaybettiğini, daha önce müteahhitlik yaptığını ancak belediye başkanı olduktan sonra şirketi, kardeşi Osman Kavak'a devrettiğini söylediği öğrenildi

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

FACEBOOK