İdil İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen yardım kampanyası kapsamında deprem bölgesindeki besiciler için 40 ton Mısır, arpa Ve hayvan yemi gönderildi.

İdil İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü, işbirliğinde, kentteki üreticilerden toplanan kesif yemler, tıra yüklenerek Adıyaman'a gönderildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Alçı, yaşanan depremin ardından bölgedeki üreticilerin büyük zarar gördüğünü anımsattı.

Devletin, üreticilerin, birliklerin hızla organize olarak bölgedeki vatandaşlara yardım ulaştırmaya çalıştıklarını aktaran Alçı, kentten bugüne kadar 5 tır ile yaklaşık 40 ton hayvan yemi gönderdiklerini söyledi.

Biz de İdilli üreticilerimizden topladığımız yardımlarla deprem bölgesindeki yetiştiricilerimizin bir nebze yaralarına derman olmak için çalışıyoruz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın inşallah." dedi.